Onderzoek

Marktplein 19a

1703 Schepdaal

 

 

0468 335 483

 

Podologisch onderzoek

 

Het onderzoek wordt onderverdeeld in 3 delen. Voor hieraan begonnen wordt, gebeurt er een patiëntgericht anamnesegesprek. De holistische visie beperkt zich niet tot de voet, maar ook de hogergelegen structuren zoals knie, heup en rug. Met dit volledig beeld wordt er getracht de klacht zo goed mogelijk op te lossen.

 

WAT MEENEMEN?

  • Medische beeldvorming indien deze reeds werd uitgevoerd
  • Schoenen waarin de klachten voorkomen
  • Schoenen die het meeste gedragen worden
  • Sportschoenen
  • Short

 

 

ANAMNESE is een patiëntspecifiek en klachtgericht vraaggesprek om de hulpvraag te        centraliseren en zo een volledig mogelijk beeld van de patiënt te creëeren.

 

KLINISCH/BIOMECHANISCH ONDERZOEK waarbij de focus niet enkel op de voet ligt, maar ook op knie, heup en rug. Daarnaast wordt er gekeken naar spierlengte- en kracht en bijkomende testen uitgevoerd afhankelijk van de klacht. De biomechanische metingen geven een inzicht in het voettype, -functie en mobiliteit t.h.v. de gewrichten.

 

DYNAMISCH ONDERZOEK/PLANTAIRE DRUKMETING een analyse waar er opnames gemaakt en geanalyseerd worden van het stap- en looppatroon. Niet enkel blootvoets maar ook met verschillende type schoenen. Hiermee kunnen er dynamische afwijkingen opgespoord worden. De drukmeting geeft een extra dimensie aan het onderzoek. Hiermee worden druk- en risicozones opgespoord. 

© Copyright. All Rights Reserved.