Behandeling

Marktplein 19a

1703 Schepdaal

 

 

0468 335 483

 

Behandeling

SAMEN STREVEN NAAR EEN PATIËNTGERICHTE OPLOSSING! 

 

Samen met de patiënt zal de podoloog opzoek gaan naar een manier om de patiënt optimaler en klachtenvrij te kunnen laten bewegen. Dit kan door het geven van (sport)schoenadvies, doorverwijzing naar (sport)arts, kinesitherapeut, osteopaat, en andere zorgverleners alsook specifieke therapie.

 

Voor huid- en nagelaandoeningen  wordt er op zoek gegaan naar de beste behandeling om het terugkomen van de klacht te voorkomen.

 

Indien uit het podologisch onderzoek blijkt dat de patiënt effectief gebaat is bij podologische zolen zal er een 3D-scan van beide voeten gemaakt worden. Op basis van deze 3D-scan worden de zolen digitaal ontworpen, waardoor de zolen op maat gemaakt zijn. Het zoolprotocol wordt opgemaakt met de resultaten van het podologisch onderzoek. Bij het afhalen worden ze aangepast aan de schoen en na 5 à 6 weken is er een controle onderzoek ter evaluatie.

 

PODOLOGIE VS. ORTHOPEDIE

Orthopedie = Statisch onderzoek

                    Terugbetaling steunzolen

 

Podologie = Dynamische onderzoek met niet enkel                            focus op de voet, maar ook knie, heup & rug

                 Terubetaling afhankelijk van mutualiteit                        (momenteel enkel Partena en Liberale                                        mutualiteit Oost-Vlaanderen)

© Copyright. All Rights Reserved.